Hoe zet ik een landingspagina op voor unieke coupons voor eenmalig gebruik voor mobiele portemonnees

De Landing Page is de perfecte tool om coupons voor eenmalig gebruik via de Landing Page uit te delen aan unieke Mobile Wallet ontvangers. Laten we er samen een opzetten!

Laten we de Landing Page builder openen. Navigeer naar 'Distributie'. Open de Landing Pages.

Druk op 'Create Landing Page' (1) en selecteer een template. Ik gebruik de fiets in mijn voorbeeld. Je Landing Page builder wordt geopend.

Laten we het huidige formulier op de Landing Page bewerken. Druk ergens in de buurt van de 'Submit' knop. (1) De 'wijzig formulier' knop verschijnt. Druk op 'wijzig formulier'. (2) Het formulier instellingen tabblad opent.

Laten we naar het tabblad 'actie' gaan. (1)

2) Selecteer welk campagnetype je wilt verspreiden via je Landing Page.
3) Selecteer eenmalig gebruik als je wilt dat het eenmalig is. Houd in gedachten dat als je wilt dat campagnes eenmalig te gebruiken zijn, je ALTIJD een uniek invoerveld moet opnemen. We komen dat later in dit artikel nog tegen.
4) Selecteer portemonnee als type verzending.
5) Selecteer de Coupon die je wilt linken naar deze landingspagina.
6) Er verschijnt een waarschuwing. Schakel deze gewoon in om te garanderen dat de Coupon eenmalig gebruikt kan worden.
7) Omdat we een campagne voor eenmalig gebruik lanceren, hebben we een uniek invoerveld nodig om te controleren op duplicaten.

In dit voorbeeld gebruiken we SMS als een verificatie tool, niet als een verzend type/distributie methode. De Landing Page controleert of het telefoonnummer uniek is om de campagne voor eenmalig gebruik aan te bieden. Als het systeem het telefoonnummer herkent, krijgt hij dezelfde coupon nogmaals.

Druk op het tabblad invoer (1). Druk op het groene '+' icoon om een invoerveld toe te voegen. (2)

Zoals hierboven vermeld, gebruiken we in dit voorbeeld een telefoonnummer als verificatie. Gebruikers moeten een uniek telefoonnummer invoeren om een bepaalde coupon te ontvangen. Als ze hetzelfde nummer nogmaals invoeren, zullen ze dezelfde campagne ontvangen. De Coupon zal niet via SMS worden verspreid.

Druk op de pijl omlaag om de invoerinstellingen te openen.

1) Voer een label in dat zichtbaar is boven het invoerveld op je landingspagina. Omdat we om een telefoonnummer vragen, gebruik ik 'Telefoonnummer'
2) Selecteer het invoertype. Omdat we om een telefoonnummer vragen, zet je het op 'telefoon'.
3) Maak de invoer zowel uniek als verplicht. Op deze manier controleert ons systeem op dubbelen en staat het slechts één Coupon per geldig, uniek telefoonnummer toe.

Deze popup is ENKEL zichtbaar wanneer een gebruiker het formulier succesvol heeft ingevuld (telefoonnummer heeft ingevoerd). In het geval van Mobile Wallet distributie, zal het een QR code bevatten (indien op desktop) die scanbaar is voor de gebruiker.

Als gebruikers hun smartphone gebruiken, wordt de Coupon onmiddellijk opgeslagen in hun Mobile Wallet. De pop-up is in dit geval niet zichtbaar.

Layout en Button zijn beide eenvoudig te beheren functies die voor zichzelf spreken.

Als u de instructies heeft opgevolgd, is de Landing Page klaar voor gebruik.

Op een smartphone:

Druk op 'Launch' (het rode icoontje in het linkermenu met het raketicoontje) en selecteer hoe je je Landing Page wilt lanceren. Ik ga voor 'QR code'.

Scan de QR code met je smartphone en volg de instructies op de landingspagina om de flow te ervaren en je Coupon te ontvangen. Als je inzending succesvol was, wordt je coupon automatisch opgeslagen in je Mobile Wallet.

Op desktop
Gebruik het 'Preview' (oog) icoon in het topmenu van uw Landing Page builder.

Druk op het 'Eye' icoon, volg de instructies. Als uw inzending succesvol was, toont de popup een QR code. Scan de QR code om uw Coupon op te slaan in de Mobile Wallet van uw smartphone.

Bijgewerkt op: 24/04/2023