Artikel über: Validatie

QR-code barcodes voor mobiele Coupons

QR-code barcodes generator

QR-code (afgekort van Quick Response Code) is het handelsmerk voor een type matrix barcode (of tweedimensionale barcode) die voor het eerst werd ontworpen voor de automobielindustrie in Japan. Een QR code gebruikt vier gestandaardiseerde coderingswijzen (numeriek, alfanumeriek, byte / binair, en kanji) om gegevens efficiënt op te slaan;

Het QR-code systeem werd populair buiten de auto-industrie door zijn snelle leesbaarheid en grotere opslagcapaciteit in vergelijking met standaard UPC barcodes. Toepassingen zijn onder meer producttracering, artikelidentificatie, tijdregistratie, documentbeheer en algemene marketing.

Een QR-code bestaat uit zwarte modules (vierkante punten) die in een vierkant raster op een witte achtergrond zijn gerangschikt. Deze modules kunnen door een beeldvormingsapparaat (zoals een camera, scanner enz.) worden gelezen en met Reed-Solomon foutcorrectie worden verwerkt tot het beeld op de juiste manier kan worden geïnterpreteerd. De vereiste gegevens worden dan afgeleid uit patronen die zowel in de horizontale als in de verticale componenten van het beeld aanwezig zijn.

Voorbeeld:

Aktualisiert am: 27/01/2022

War dieser Beitrag hilfreich?

Teilen Sie Ihr Feedback mit

Stornieren

Danke!