Hoe geautomatiseerde verjaardagsmarketing per SMS opzetten

Met Coupontools kan je automatische verjaardags-sms'jes opzetten met een ingesloten coupon die verstuurd worden op de geboortedatum van je klant. Volg mijn voorbeeld om het op te zetten.

Log eerst in op je SMS software. Ga naar 'Distributie' en vervolgens naar 'SMS Marketing'. Klik op 'doorgaan'.

Klik op inloggen.

Nu ben je ingelogd op je mysms.software account.

Laten we eerst een lijst met contactpersonen importeren. Navigeer naar 'contactlijst' (1) . Selecteer 'importeren' (2)

Het volgende modaal met opties verschijnt. Druk op 'geavanceerde import' (1).

Let goed op de volgende richtlijnen. (1) Indien gereed, importeer je CSV. bestand. (2)

Voordat het CSV-bestand wordt geïmporteerd, moet je eerst de gegevens matchen. Ik heb het voorbeeldbestand in dit voorbeeld gebruikt. (1) was in orde. (2) vergde wat aanpassingen en dan op importeren (3).

Nu dit geregeld is, laten we eindelijk een digitale coupon versturen naar al je contacten.

Navigeer naar 'geavanceerd' (1) en selecteer 'verjaardags SMS' (2).

Druk vervolgens op 'voeg bericht toe' om een bericht te configureren.

Selecteer eerst de lijst met contactpersonen waarnaar je het bericht wilt sturen (1). Selecteer vervolgens een veldnaam als je de SMS wilt personaliseren (2). De veldnaam wordt vervangen door de werkelijke waarde die in het bestand staat. Selecteer vervolgens de coupon die je wilt versturen (3). Pas de tekst aan die bij de coupon hoort (4) en selecteer het uur waarop je het sms-bericht wilt versturen (5). Klik ten slotte op Opslaan.

NOOIT VERWIJDEREN [DO-NOT-REMOVE-THIS-UNIQUE-COUPON-CODE-GENERATOR]. Deze wordt vervangen door je echte coupon url.
De sms wordt automatisch verstuurd wanneer 'de datum van vandaag' overeenkomt met de geboortedatum van de klant.

Eens dit alles geconfigureerd is, kan je achterover leunen en ontspannen terwijl je klanten hun unieke felicitatiebericht ontvangen op hun verjaardag.

Bijgewerkt op: 28/04/2023