Hoe werken SMS Coupon URL Link Previews op mobiele apparaten?

Sommige mobiele toestellen zijn in staat previews weer te geven van links in SMS-berichten. Wanneer berichten die een URL bevatten op deze toestellen worden ontvangen, kunnen ze in de berichtentoepassing worden weergegeven met een preview van de gelinkte pagina. Dit gedrag wordt gestuurd door de telefoon of de software ervan, en kan niet worden beïnvloed door Coupontools of de provider.

De SMS-protocollen werden opgesteld voordat smartphones of mobiel internetgebruik algemeen werden, en specificaties voor het omgaan met URL en link previews werden niet opgenomen. Alle veranderingen of verschillen in hoe SMS-berichten worden weergegeven van apparaat tot apparaat worden gecontroleerd door elk apparaat en zijn software.

Er zijn meerdere factoren die van invloed zijn of een iPhone een preview toont voor een link ontvangen in een bericht, en hoe de preview er uit ziet:

Is de afzender opgeslagen in de contactenlijst van de ontvanger?
Uit onze tests blijkt dat iOS alleen een voorvertoning weergeeft voor koppelingen die via sms of mms zijn verzonden als de afzender is opgeslagen in de contactenlijst van de ontvanger. Anders wordt de URL weergegeven in de body van het bericht.

Staat de URL helemaal aan het begin of helemaal aan het eind van het bericht?
iPhones zullen alleen een voorvertoning van een koppeling weergeven als de URL aan het begin of het einde van het bericht staat. iOS zal geen voorvertoning weergeven voor een URL in het midden van een bericht, of zelfs alleen omgeven door punten of aanhalingstekens.

Staat er maar één URL in het bericht, of meerdere?
iPhones zullen alleen een voorvertoning van een koppeling weergeven als er één URL in het bericht staat. Als er meerdere URL's in hetzelfde bericht staan, wordt er geen voorvertoning weergegeven.

iMessage vs. SMS
Het is je misschien opgevallen dat berichten die tussen iPhones worden verzonden, verschillende voorvertoningen kunnen weergeven als het bericht een URL bevat, in vergelijking met SMS-berichten die vanaf Coupontools of vanaf een niet-iOS-apparaat naar die iPhone worden verzonden. Dit komt omdat iOS een ander linkvoorbeeldgedrag gebruikt voor iMessages dan voor standaard SMS of MMS.

Standaard gebruiken iPhones iMessage bij het verzenden naar andere iPhones, in plaats van SMS of MMS. iMessage is een berichtensysteem van Apple dat losstaat van SMS. iMessage gebruikt je telefoonnummer als identificatie, maar de berichten worden niet verzonden met behulp van het SMS- of MMS-protocol.

Op een iPhone kan je controleren of een specifieke berichtendraad iMessage gebruikt door te kijken naar de kleur van je "bericht verzenden" knop, evenals je verzonden berichten. iMessage geeft uitgaande berichten weer in blauwe bericht bubbels, terwijl SMS of MMS worden weergegeven in het groen.

Android-telefoons:

Niet alle Android-telefoons hebben het preview-visualisatiesysteem. Dit is pas beschikbaar vanaf versie 3.2 van de Android berichten app.

1) De eerste vereiste is dat de link aan het begin of aan het einde van het bericht moet staan. Onthoud dat alle berichten deze functie al hebben. Als de hyperlink in het midden van het tekstbericht wordt geplaatst, zal er geen voorbeeld worden weergegeven.

Vergeet niet dat als de hyperlink gevolgd wordt door slechts één woord of een punt, de link preview niet zal verschijnen in het bericht.

2) Om ervoor te zorgen dat de link preview correct wordt weergegeven, moet de hyperlink de protocollen http:// of https://. bevatten. De domeinnaam of het type link doet er niet toe, maar het moet wel de nodige http bevatten aan het begin van het webadres. Onze embedded coupon url's hebben automatisch https://

3) De derde vereiste om de preview te kunnen visualiseren is het vermijden van meer dan één link in hetzelfde bericht. Als er twee of meer links zijn, zal het preview visualisatiesysteem niet beschikbaar zijn.