Hoe wordt de opt-out beheerd bij het verzenden van SMS vanaf een US Toll free nummer?

De opt-out flow voor Amerikaanse gratis servicenummers is door de Amerikaanse carriers voorgeschreven en ziet er als volgt uit:

Een gebruiker stuurt het woord 'STOP' naar het gratis nummer.
De provider stuurt het volgende uitgaande bericht naar de gebruiker: NETWORK MSG: Je hebt geantwoord met het woord "stop" waardoor alle sms'jes van dit nummer worden geblokkeerd. Sms terug met "unstop" om weer berichten te ontvangen.

Alle volgende MT-berichten die vanaf het gratis nummer worden verzonden, mislukken met foutcode 9 - 'Illegaal nummer - je hebt geprobeerd een bericht te verzenden naar een telefoonnummer dat op de zwarte lijst staat. Dat wil zeggen, de gebruiker heeft al een STOP opt-out bericht gestuurd en wenst niet langer berichten van je te ontvangen.'

Als de klant zich opnieuw wil aanmelden voor de dienst, kan hij/zij een nieuw bericht sturen naar het gratis nummer met het woord 'UNSTOP'.
De gebruikersverzoeken "STOP" en "UNSTOP" worden naar de klanten teruggestuurd.