Artikelen over: Gamified Coupons

Hoe stel ik een opt-in in vóór de gamification?

Er zijn meerdere manieren om dit te doen:

1) Via de geavanceerde instellingen van de coupon

Om een opt-in pagina voor gamification in te stellen, ga je naar 'Geavanceerde instellingen' van je coupon bouwer en zet je 'Sociale login' aan

Daar zal het je vragen om ofwel Facebook, Email of Datacapture in te schakelen.

Als je Facebook inschakelt dan zal het de klant vragen om in te loggen met Facebook. Eenmaal ingelogd kunnen ze verder gaan met hun coupon

Als e-mail is ingeschakeld, heeft de klant de optie om zich aan te melden of te registreren met zijn e-mailadres. Als ze zich al eerder per e-mail op een van uw andere coupons hebben geregistreerd, hoeven ze alleen maar hun e-mailadres en hun wachtwoord in te voeren. Bij e-mailregistratie moeten zij hun voornaam, achternaam en e-mailadres invoeren en een wachtwoord instellen.

Als Datacapture is ingeschakeld kun je bepalen wat de klant moet invullen voordat hij je gamified coupon gaat spelen. De afbeelding hieronder laat zien wat u kunt inschakelen met Datacapture.

Hun gegevens worden opgeslagen op de statistiekenpagina van uw gegamificeerde coupon.

2) Landingspagina voor de Coupon.

Dit geeft je meer opties voor maatwerk maar ook een veiligere distributie. Volg mijn voorbeeld om er een op te zetten vóór je gamified coupon.

Laten we de Landing Page builder openen. Navigeer naar 'Distributie'. Open de Landingspagina's.

Druk op 'Create Landing Page' (1) en selecteer een template. Ik gebruik de fiets in mijn voorbeeld. Uw Landing Page builder wordt geopend.

Laten we eerst de tekst aanpassen. Druk op de tekst module op de Landing Page. (1) Selecteer 'tekst bewerken' (2) om de tekst aan te passen.

'Vul je gegevens in om je coupon te claimen!' is mijn tekst.

Laten we nu het formulier bewerken waar je bepaalt welke gegevens de bezoeker moet invullen om verder te gaan.

Druk in de buurt van de 'submit' knop en druk op 'wijzig formulier'

De formulier instellingen modal verschijnt. Druk op 'input'. Laten we eerst de gegevens instellen die je wilt vastleggen. Ik ga voor voornaam, achternaam en telefoonnummer in dit voorbeeld.

1) Druk op het '+' teken om nieuwe invoervelden aan het formulier toe te voegen. Ik heb er 3 aangemaakt. Laten we nu de achternaam instellen en hetzelfde voor de voornaam.
2) Druk op de 'nieuwe invoer' die je net hebt toegevoegd om deze te bewerken.
3) Voer het label in dat wordt weergegeven boven het invoerveld op uw landingspagina
4) Selecteer het invoertype. Voor deze is dat tekst.
5) Selecteer het veldtype. Kies uit voornaam, achternaam of overig. De achternaam wordt het!
6) Schakel Vereist in als je wilt dat gebruikers niet verder kunnen gaan zonder het in te vullen.

ZET GEEN VINKJE BIJ UNIEK ALS JE NAMEN GEBRUIKT. DIT BETEKENT DAT SLECHTS ÉÉN PERSOON MET DIE SPECIFIEKE NAAM KAN DEELNEMEN.

Laten we nu het veld Telefoonnummer instellen. Dezelfde aanpak als hierboven.

1) Het label is "Telefoonnummer".
2) Het invoertype is 'Telefoon'.
3) Maak het zowel vereist als uniek. Op deze manier zullen alleen UNIEKE telefoonnummers toegang hebben tot die coupon.

Volgende stap, laten we een gamified Coupon voor eenmalig gebruik aan deze Landing Page koppelen.

1) Navigeer naar het tabblad acties.
2) Selecteer coupon als campagne type
3) Eenmalig gebruik inschakelen
4) We gebruiken het telefoonnummer alleen om te controleren op duplicaten. Nadat mensen hun gegevens hebben ingevoerd en zijn geverifieerd als een unieke invoer, worden ze doorgestuurd naar hun coupon voor eenmalig gebruik.
5) Selecteer de gegamificeerde coupon die je via deze landingspagina wilt verspreiden
6) Druk op enable single-use om een veilige single-use coupon te garanderen
7) Je moet controleren op een uniek invoerveld. We hebben dit al behandeld bij het instellen van de invoervelden. Telefoonnummer is ons unieke invoerveld.

Dat is het! Je landing page is klaar om te lanceren en zal gegevens verzamelen VOORDAT het spel gespeeld is.

Bijgewerkt op: 13/04/2023