Kan ik een auto-responder instellen om automatisch een coupon per sms te versturen?

Het is mogelijk om auto-responders in te stellen voor je telefoonnummer. Een auto-responder is een vooraf gedefinieerd trefwoord dat mensen naar je nummer kunnen sturen en als het overeenkomt met je auto-responder trefwoord ontvangen ze een automatisch bericht (eventueel met coupon) van je nummer.

Het eerste wat je moet doen? Koop een nummer.

Je moet een betaalde licentie hebben om een nummer te kunnen kopen.

Nummer kopen

Navigeer naar 'distributie' (1) en selecteer SMS marketing (2). Klik op 'aanmelden'.

Ga vervolgens naar 'Pricing' en scroll naar beneden naar 'Virtual SMS Number availability'.

Selecteer het land en vervolgens het nummer van je voorkeur en klik op 'aankoopnummer'.

Klik vervolgens op 'bevestig betaling' om de aankoop van je nummer af te ronden.

De auto-responder setup

Nadat je de aankoop van je nummer hebt afgerond, laten we er een auto-responder voor instellen.

Navigeer terug naar 'inbox' (1) en selecteer vervolgens 'je nummers' (2).

Druk op 'voeg trefwoord toe' of 'beheer geavanceerde instellingen' om het auto-responder trefwoord in te stellen.

Scroll nu naar beneden en selecteer 'voeg auto-responder regel toe'

De volgende modal verschijnt om alle instellingen te regelen.

Selecteer 'elk inkomend bericht met trefwoord' (1) en voer vervolgens het trefwoord in in het eerste venster 'berichtinhoud' (2). Ik gebruik 'pizza'.

Selecteer 'stuur een antwoordbericht' (3).

Pas de afzender (4) aan van waaruit je je bericht wilt versturen. Voer vervolgens de inhoud van het bericht in het venster in (5)

Als je een digitale coupon wilt versturen, moet je de coupon URL in de inhoud van het bericht plakken.
Druk tenslotte op opslaan (6)

Dit is hoe mijn voorbeeldbericht eruit ziet:

Gefeliciteerd! Je hebt met succes auto-responders ingesteld.

Bijgewerkt op: 19/07/2023