Artikel über: Automation & API's

Hoe gebruikersgegevens overbrengen wanneer coupons gevalideerd zijn naar een spreadsheet

Met behulp van de automatiseringstool kan je gemakkelijk klantendata van gevalideerde coupons overbrengen naar een Google spreadsheet via Zapier. Het is perfect om een contactlijst te genereren van mensen die interactie hebben gehad met een specifiek type coupon van jou. Bijvoorbeeld: Zet unieke automatiseringen op voor verschillende coupons die hetzelfde product promoten (Gratis drankjes, gratis hamburgers). Laat die unieke automatiseringen eindigen in dezelfde spreadsheet. (Als je 5 gratis hamburger coupons hebt, laat ze dan allemaal eindigen in dezelfde 'hamburger' spreadsheet. Op deze manier kan je hamburger coupons versturen naar mensen die daadwerkelijk van je hamburgers houden.

ZORG ERVOOR DAT DE COUPON EEN DATA CAPTURE FORMULIER BEVAT ALS JE GEGEVENS WILT OVERBRENGEN NAAR EEN SPREADSHEET.

Volg mijn voorbeeld om dit op te zetten.

De automatisering tool functie is op aanvraag! Neem contact op met het ondersteuningsteam om het te laten inschakelen voor je account!

Zodra je toegang hebt tot de functie, vind je het bij integraties (1), stroom automatisering (2). Klik op 'proceed' om de maker te openen.

Druk vervolgens op 'automatisering toevoegen'.

Selecteer 'coupon'.

ZORG ERVOOR DAT DE COUPON EEN GEGEVENSVASTLEGGINGSFORMULIER BEVAT ALS U GEGEVENS NAAR EEN SPREADSHEET WILT OVERBRENGEN.

Selecteer een coupon waarvoor je een automatisering wilt configureren. Klik op 'proceed'.

Klik op 'status wijzigen'.

Selecteer nu 'Webhook'.

Druk op de 'rode X'(1) en selecteer 'gevalideerd' (2).

Druk nu op de 'Red Webhook'. Het onderstaande modaal verschijnt.

Laten we nu eerst een 'Webhook by Zapier' Webhook maken. Ga naar deze webpagina: https://zapier.com/apps/webhook/integrations . Selecteer vervolgens de eerste optie 'Google Sheets'.

Selecteer nu 'Voeg info toe aan Google Sheet vanuit een nieuw webhook POST verzoek'.

Kopieer de 'catch hook'.

Ga terug naar je builder en plak de catch hook in het venster.

Maak een Google Spreadsheet en zet kolommen op met veldnamen. Ik gebruik Coupon ID, Naam, Voornaam, Email, Telefoonnummer, Geopend, Geclaimd, Gevalideerd.

Laten we de actiegebeurtenis selecteren. 'Rijen toevoegen aan een Google Spreadsheet'. Druk op verder

Selecteer nu de Google account waar de Spreadsheet zich bevindt.

Koppel de juiste spreadsheet aan het proces.

Koppel het rechter tabblad van de Spreadsheet aan het proces.

Laten we nu de waarden van de registraties van de loyalty cards synchroniseren met de spreadsheet. Druk op "First Name" en koppel het aan de juiste waarde. Herhaal dit proces 3 keer.

Dit is hoe het eruit zou moeten zien. Druk op 'verder'.

Laten we een test uitvoeren en controleren of de gegevens in het spreadsheet verschijnen.

Laten we nu de couponstroom volgen waarvoor we zojuist de automatisering hebben geconfigureerd. Valideer het en controleer of de gegevens correct in de spreadsheet verschijnen.