Hoe maak ik een aangepaste betalingsprovider integratie voor mijn coupon directory?

Wij bieden een integratie met Stripe en PayPal. In sommige situaties wil je je eigen betalingsintegratie ontwikkelen.
In dit artikel leggen wij je uit hoe je dat kunt doen.

Stap 1: Je directory moet "REGISTRATIE" ingeschakeld hebben.

Ga naar "registratie" en zet "gebruikersregistratie vereist" aan.
Een betaling is altijd aan een gebruikersprofiel gekoppeld, zodat een registratie voor de aankoop noodzakelijk is.

Stap 2: Activeer betalingen voor uw adresboek

Je vindt het in de "geavanceerde instellingen" -> tabblad "betaling".
Kies als betalingsmethode "Aangepast" en vul de URL in in je aangepaste betalingspagina.
Je hoeft geen andere instellingen zoals valuta en bedrag op de betalingspagina in te voeren omdat je je eigen betalingspagina moet ontwikkelen.

Als je de "Custom" functie niet ziet neem dan contact op met support. Wij kunnen dit in je account activeren.

Stap 3: Consumenten overzicht

De consument ziet na de registratie een knop "Nu kopen".
Deze zal hem doorverwijzen naar de URL die je hebt ingesteld + extra parameters:

Voorbeeld: https://yourwebsite.com/domains/?code=ZgbCVHMak3njLWKFXQj6x&dir=dir_123456&client=reg_12345

Code= de unieke code uit je directory
Dir= ID van de directory
Client= ID van de gebruiker

Je bent nu in staat om een betaalpagina te tonen aan de gebruiker.

Stap 4: API call na succesvolle betaling.

Na een succesvolle betaling moet je de status voor die gebruiker via de API updaten.
We hebben een API endpoint om dat af te handelen.

Na een succesvolle betaling maak je een API call

API eindpunt:
https://www.coupontools.com/en/api-and-webhooks&action=update_user_payment_status
Je moet hier de status en vervaldatum instellen.
Als u een terugkerende betaling oplossing moet je de vervaldatum bij te werken na elke betaling.

Je kan na aankoop en API update terugkeren naar de coupon directory:

De redirect URL ziet er als volgt uit: https://couponapp.directory/index.php?dir=CODE
Vervang CODE door de code (ZgbCVHMak3njLWKFXQj6x) die we hebben doorgegeven aan je URL zoals je kan zien in het voorbeeld hierboven.