Artikelen over: Automation & API's

Breng loyalty kaart registraties over naar Google Spreadsheet via automation flow builder

Met behulp van de automatiseringstool kan je via Zapier eenvoudig loyalty card registraties doorgeven aan een Google spreadsheet. Volg mijn voorbeeld om dit in te stellen.

Deze functie is op aanvraag! Neem contact op met het ondersteuningsteam om het te laten inschakelen voor uw account!

Zodra je toegang hebt tot de functie, vind je deze bij integraties (1), flow automation (2). Klik op 'proceed' om de maker te openen.

Druk vervolgens op 'automatisering toevoegen'.

Selecteer 'loyalty kaart'.

De campagne selector wordt geopend. Selecteer de klantenkaart waarvan je gegevens wilt overdragen. Druk op 'proceed'.

De flow automation creator opent. Klik op 'klant actie'.

Selecteer vervolgens 'loyalty kaart registratie'.

Selecteer nu 'webhook'.

Druk op de rode tekst 'Webhook' om er een in te stellen.

Laten we nu eerst een 'Webhook by Zapier' Webhook maken. Ga naar deze webpagina: https://zapier.com/apps/webhook/integrations . Selecteer vervolgens de eerste optie 'Google Sheets'.

Selecteer nu 'Voeg info toe aan Google Sheet vanuit een nieuw webhook POST verzoek'.

Kopieer de 'catch hook'.

Ga terug naar je builder en plak de catch hook in het venster.

Maak een Google Spreadsheet en zet kolommen op met veldnamen. Ik gebruik Voornaam, Achternaam, Email, Telefoonnummer.

Ga terug naar de Zapier pagina en druk op 'verder'.

Laten we de actie gebeurtenis selecteren. 'Rijen toevoegen aan een Google Spreadsheet'. Druk op 'verder'.

Selecteer nu de Google account waar de Spreadsheet zich bevindt.

Koppel de juiste spreadsheet aan het proces.

Koppel het rechter tabblad van de Spreadsheet aan het proces.

Laten we nu de waarden van de registraties van de loyalty cards synchroniseren met de spreadsheet. Druk op "First Name" en koppel het aan de juiste waarde. Herhaal dit gebaar 3 keer.

Dit is hoe het eruit zou moeten zien. Druk op verder.

Laten we een test uitvoeren en controleren of de gegevens in het spreadsheet verschijnen.

Registreer jezelf nu als gebruiker op je klantenkaart en controleer of je gegevens ook verschijnen. Geef het wat tijd om te verschijnen. Ik ondervond een behoorlijke vertraging, maar het zal verschijnen als je de bovenstaande instructies hebt gevolgd. Dit is hoe mijn voorbeeld eruit ziet. De eerste is de test, de tweede is mijn registratie.