Hoe zet je een NFC Mobile Marketing campagne op?

Het is mogelijk om je digitale campagnes te verspreiden via NFC tags. Weet je niet hoe je moet beginnen? In dit artikel zal ik je uitleggen hoe je het goed opzet.
Het eerste wat je moet doen is het maken van digitale coupons, vouchers loyalty cards of coupon directories. Daarna kan je eenvoudig de URL toevoegen aan de NFC tag.

Waar kan ik NFC tags of stickers kopen?
Zoek eenvoudig naar NFC oplossingen op het web. Het kan gaan om een sticker, een tag, een kaart, ...

Waar vind ik de URL van mijn campagne?
Navigeer naar je campagne bouwer. Druk op 'Preview'. De URL boven de QR Code is de unieke campagne URL.

Hoe kan ik mijn campagne koppelen aan mijn NFC tag?

Eerst moet je je NFC tag programmeren/instellen. Dit is heel eenvoudig te installeren met je smartphone. Download gewoon een van de 'tag writer apps'. B.v. NFC tools.

Scan de NFC tag of sticker met je NFC tag writer app.

Selecteer 'URL toevoegen' en drop de campagne URL in het venster.

Tot slot, vergrendel je tag met een wachtwoord om te voorkomen dat er overheen geschreven wordt.

Geef de NFC-tag gewoon aan je publiek en laat gebruikers ermee interageren! Gebruikers moeten NFC inschakelen op hun smartphone, hun telefoon dichtbij houden en de campagne zal verschijnen in hun browser.