Artikel über: Vouchers

Kan ik mijn eigen lokale betalingsprovider instellen om betalingen van vouchers te aanvaarden?

Het is mogelijk om je eigen betalingsprovider op te zetten.
Volg de stappen hieronder om te zien hoe dat werkt:

1)
Maak een Voucher aan en navigeer naar de "betalingsinstellingen" -> "een betaling doen". (Dit is standaard ingeschakeld bij Vouchers)
Selecteer als betaalmethode: "Custom".

2)
Voer de URL in waar je betaling zal plaatsvinden .
Voorbeeld: https://www.yourdomain.com/Voucherpay.php

3)
Consumenten weergave:
De consument opent de Voucher. Op de betaalpagina wordt de gebruiker van de tegoedbon doorverwezen naar uw betaal-URL:

Voorbeeld:
Voucher URL: digivoucher.com/p/abcdef/ab12de34fg56gh89
Opmerking: We geven de unieke voucher sessie ID door in de URL. Voorbeeld: https://www.yourdomain.com/pay.php?voucher=abcfef&voucherid=ab12de34fg56gh89

4)
Ontwikkel het betalingsproces op je pagina.
Na een succesvolle betaling, zet een API call op om ons platform te informeren dat Voucher sessie ID is betaald.

API EINDPUNT:
https://www.coupontools.com/en/api-and-webhooks&action=updatesession
Je moet de operation=CLAIM methode doorgeven. Een succesvolle betaling is gelijk aan een geclaimde voucher.
Optioneel kan je custom velden (customfield1 tot customfield7) doorgeven om extra informatie op te slaan (bv. unieke betalingsreferentie, betalingsmethode, etc)

Opmerking: je kan je API credentials vinden in je account (integraties -> API)

Na het maken van de API-oproep kan je terugverwijzen naar onze Voucher URL. voorbeeld: digivoucher.com/p/abcdef/ab12de34fg56gh89
De consument zal zien dat de voucher betaald is en hij kan deze nu opslaan/opnieuw inwisselen.

5)
Resultaat: de consument heeft exact dezelfde flow als onze integratie betaalmethoden (PayPal/Stripe) maar dan verwerkt via je eigen betaalprovider.
De flow om de Voucher op te slaan/terug te geven/te valideren is exact hetzelfde.