Kan ik UTM Parameters gebruiken in combinatie met coupons?

Waarom UTM parameters?

Door je URL's met UTM's te taggen, kan je een goed inzicht krijgen in hoe je bezoekers met je website omgaan. Hier is hoe deze parameters aan het einde van je URL verschijnen.

UTM-parameters zijn hardnekkige eenheden die aan uw links blijven kleven, zelfs wanneer je overschakelt op verschillende netwerken en media.

Dat betekent dat als een bezoeker uw coupon (getagd met een UTM) van Twitter plukt om te delen op Facebook, het nog steeds zou tellen als een aandeel van Twitter.

Hoe maak ik mijn UTM parameters aan?

Wij raden aan om Google URL builder te gebruiken om je persoonlijke UTM tags aan te maken.
https://ga-dev-tools.appspot.com/campaign-url-builder/

Hier zijn de 5 formuliervelden die je moet invullen:
Campaign Source - Het platform (of de leverancier) waar het verkeer vandaan komt, zoals Facebook of Google of Nieuwsbrief

Campagne Medium - Je kunt dit gebruiken om het medium te identificeren, zoals Cost Per Click (CPC), social media, affiliate of QR code.

Campagne Term - Je zal dit voornamelijk gebruiken voor het bijhouden van je zoekwoorden tijdens een betaalde AdWords campagne. Je kunt het ook gebruiken in je display advertentie campagnes om aspecten van je publiek te identificeren.

Campagne-inhoud - Als je advertenties A/B aan het testen bent, dan is dit een nuttige metric die details over je advertentie doorgeeft. Je kunt het ook gebruiken om links te onderscheiden die naar dezelfde URL wijzen.

Campagne Naam - Dit is alleen om je campagne te identificeren. Zoals uw website of een specifieke product promotie.

Welke URL moet ik gebruiken om mijn UTM tags te combineren met mijn campagnes?

Voorbeeld gewone coupon URL : https://digicpn.com/p/abc123
Coupon URL inclusief UTM parameters: https://digicpn.com/p/abc123?utm_source=website&utm_medium=cpc&utm_campaign=summer_sale&utm_term=term&utm_content=content

Conclusie

UTM parameters geven uiterst waardevolle inzichten over je bezoekers. Je kan er een goudmijn aan gedragsgegevens van je publiek mee opgraven, je verkoop stimuleren en je algemene marketinginspanning verfijnen.

Extra velden voor het vastleggen van gegevens

Naast de UTM tags is het ook mogelijk om andere velden toe te voegen die precies hetzelfde zijn als UTM tags.

voornaam - voornaam
achternaam - achternaam
e-mail - e-mail
telefoon - telefoonnummer
adres - adres
postcode - postcode
stad - stad
custom1 - aangepast veld 1
custom2 - aangepast veld 2
custom3 - aangepast veld 3

Voorbeeld Coupon URL met extra parameters:
https://digicpn.com/p/abc123?firstname=John&lastname=doe&email=john@doe.com