Artikelen over: Automation & API's

Geautomatiseerde pushmelding naar mobilewallet x dagen voordat coupon/voucher vervalt.

Het is mogelijk om klanten, die hun coupon hebben opgeslagen in hun mobiele portemonnee, automatisch te waarschuwen wanneer de coupon bijna verloopt. Je kunt bijvoorbeeld een push notificatie sturen x dagen voor de vervaldatum. Volg mijn voorbeeld om dit in te stellen.

Coupon aanmaken

Eerst moet je een digitale coupon maken. Dus open je coupon builder en kies een template. Let goed op de volgende kenmerken om push notificaties naar een Mobile Wallet mogelijk te maken.

Let goed op de vervaldatum. Open de algemene instellingen (1) en scroll naar beneden tot je de vervaldatum ziet. (2)

Schakel de 'save2MobileWallet' functie in. Navigeer naar 'na claim' (1) -> 'save methods' (2) en schakel 'save2MobileWallet' in (3)

Sla op en sluit je coupon builder.

Automatisering aanmaken.

Nu dit correct is ingesteld, laten we de automatisering creëren.

Klik in het dashboard van je account op 'integraties' (1) en selecteer vervolgens de automation flow builder (2)

Houd er rekening mee dat je eerst toegang moet vragen tot de automation flow builder. Neem contact op met support

Zodra je toegang hebt tot de functie, vind je deze bij integraties (1), automatiseringsflow (2). Klik op 'proceed' om de maker te openen.

Druk vervolgens op 'automatisering toevoegen'.

Selecteer nu 'coupon'

Selecteer de coupon waarvoor je een geautomatiseerde stroom wilt instellen. Deze modal verschijnt.

Druk op 'X dagen voor vervaldatum'.

Selecteer vervolgens 'verzenden'.

Nu zie je een tekst met rode woorden erin. Druk eerst op de rode 'X'. Voer het aantal dagen in. Ik ga voor 2 in dit voorbeeld. Druk op 'Ga verder'.

Druk nu op 'Y' en selecteer hoe je een bericht gaat versturen. Selecteer 'Push notificatie'.

Druk vervolgens op de 'Z' en selecteer 'Klant'. Druk op 'verder' en vervolgens op 'aanmaken'.

Gefeliciteerd, je hebt met succes een automatische push notificatie voor een coupon in een Mobile Wallet opgezet.

Bijgewerkt op: 04/05/2023