Artikelen over: Custom Domain Licentie

Kan ik een eigen Facebook-app maken/toevoegen voor mijn aangepaste domain?

Als u social login wilt gebruiken voor uw eigen aangepaste domeinnaam, hebt u een aangepaste Facebook-app nodig. Facebook staat geen generieke Facebook app toe maar alleen een Facebook app voor elk domein/klant.

Ga naar https://developers.facebook.com/

Als je nog geen ontwikkelaars account hebt, selecteer dan 'get started in the right top corner'

Klik op Maak een nieuwe app en selecteer de 3e optie.

Je moet toevoegen:

- App Display Naam
- App Contact Email

Zorg ervoor dat je hier een werkende email instelt, Facebook kan meldingen naar je email sturen als er iets mis is met je app.

Na het maken van de nieuwe app ga naar instellingen en kies "Basis"

Op deze pagina kun je jouw app ID en app secret vinden.
Deze moet je kopiëren en plakken naar ons platform.

Hier moet je toevoegen:
- Display Name: voeg hier een display naam toe
- Namespace: voeg hier een unieke namespace toe voor je app
- App Domains: voeg hier het domein toe waar je de sociale login draait (voorbeeld: https://directory.yourdomain.com)
- Privacybeleid URL: voeg hier een link toe naar een werkend privacybeleid
- Categorie: selecteer de categorie

Privacybeleid URL:

U kunt naar het privacybeleid van je website linken of ons generieke privacybeleid gebruiken.
Je kan deze URLS gebruiken:
Yourcustomdomain.com/privacy/privacy-policy.htm

Optioneel kan je ook de contactinformatie van de functionaris voor gegevensbescherming en andere items toevoegen
In mijn artikel laat ik je alleen de verplichte velden zien.

Onderaan de basisinstellingen moet je het platform toevoegen:

Selecteer hier "website" en vul ook hier de url van het aangepaste domein in.

Geavanceerd gedeelte

je kunt hier bijvoorbeeld leeftijds restricties etc instellen maar deze items zijn niet verplicht om in te stellen.

Maak de app live

Na het aanmaken staat de app in development mode. Je moet de app live maken

Als je wat instellingen vergeten bent geeft Facebook advies wat je moet aanpassen om de app live te zetten.

Bijgewerkt op: 28/01/2022