Hoe maak ik de afbeeldingscache van Facebook leeg?

Facebook slaat voorbeeldafbeeldingen in het cachegeheugen op wanneer je de eerste keer een coupon op je Facebook-tijdlijn plaatst of deelt.

Waarom?

Hoewel dit in het begin wat vervelend kan zijn, doet Facebook dit om het delen tussen gebruikers vlot te laten verlopen. Je kan je de impact op de snelheid voorstellen als Facebook tijd zou spenderen aan het herladen van dezelfde afbeelding telkens die van persoon tot persoon werd gedeeld. Om dit te voorkomen, bewaart Facebook één kopie van de afbeelding (gerelateerd aan de URL) en staat iedereen toe om naar de cache-versie te verwijzen. Deze cache wordt een hele tijd bewaard - om het delen door te laten gaan - en je kan een overlapping vinden als je dezelfde URL zes, negen of zelfs twaalf maanden later nog wil delen.

Hoe dit te verhelpen?

Om dit te omzeilen, moet je de afbeeldingscache van Facebook opnieuw instellen met de volgende stappen:

Bezoek de debug URL van Facebook hier: https://developers.facebook.com/tools/debug

Voer in het vak de URL in van de coupon die je wilt vernieuwen.

Klik op de "Debug" knop.

Dit vraagt om een handmatige scan van de URL, waardoor de afbeelding over de hele linie wordt bijgewerkt.

Ga je gang en probeer de coupon opnieuw te posten. Deze keer zie je de nieuwe thumbnail in plaats van de oude.

Dat is het - niets aan de hand!