Hoe kan ik subaccounts registreren?

Er zijn 2 manieren om subaccounts aan te melden op het platform. Je kan ze handmatig aanmelden of je kan een registratieformulier configureren dat je kan integreren en weergeven op je website.

Registratieformulier

Dankzij het registratieformulier kunnen mensen zichzelf aanmelden als (proef-)subaccount op het platform dat je doorverkoopt. Ik zal je door de setup leiden.

ALGEMENE INSTELLINGEN:

Open eerst het tabblad 'subaccounts' (1) in het dashboard en ga naar 'registratie form' (2). Vervolgens kan je bij de algemene instellingen de volgende instellingen configureren:

Gebruik pakketten (3) :

Indien ingeschakeld, kunnen mensen hun eigen pakket kiezen uit de opties die je hebt aangemaakt. Zorg ervoor dat je de 'zichtbaar voor klanten' functie hebt aangezet, anders is het niet mogelijk. Je moet ook minstens twee zichtbare pakketten hebben, anders worden de klanten automatisch ingeschreven voor het enige pakket dat je aanbiedt. Het enige pakket zal ook niet worden weergegeven op het formulier.

Geautomatiseerde creatie (4) :

Indien ingeschakeld, worden klanten die zich inschrijven via het inschrijvingsformulier automatisch goedgekeurd. Indien uitgeschakeld, zal je eerst hun aanmelding moeten goedkeuren voordat ze kunnen inloggen en de functies kunnen testen.

Vervaldatum voor proefaccounts (5) :

Selecteer hoe lang een proefperiode duurt voordat het proefaccount vervalt en inactief wordt. Je kan kiezen uit 7 dagen, 14 dagen, 30 dagen of geen vervaldatum.

FORMULIER INSTELLINGEN:

De formulier instellingen geven de admin de mogelijkheid om het formulier aan uw wensen aan te passen. Volg mijn voorbeeld voor een gedetailleerde uitleg over de instellingen.

Voeg land selectie toe:

Indien ingeschakeld, zijn jouw klanten verplicht hun land te selecteren tijdens het inschrijven.

Toevoegen telefoonnummer:

Indien ingeschakeld, moeten jouw klanten hun telefoonnummer invoeren bij het inschrijven.

Titel:

De titel die wordt weergegeven boven het inschrijfformulier.

Titel na succes:

Pop-up die verschijnt na succesvolle registratie.

Titel na ongeldig:

Pop-up die verschijnt na een mislukte registratiepoging.

Natuurlijk is het ook mogelijk om de lay-out van het formulier aan te passen aan jouw huisstijl.

Toon extra details:

Indien ingeschakeld, wordt de vaste tekst onder de knop op het formulier getoond. De tekst is niet aanpasbaar.

Derde partij app installatie:

Het is mogelijk om een app-installatiecode van derden te integreren. Bijvoorbeeld een Google Analytics code script.
SCRIPT-TAGS NIET OPNEMEN.

Gebruiksklaar codescript om registratieformulier op je website in te sluiten.

Kopieer/plak het codescript in de broncode van de website.

Schrijf ze handmatig in.

Als je al weet wie jouw prospects zijn, is het ook mogelijk om een subaccount voor ze aan te maken zonder dat ze zichzelf hoeven aan te melden via het registratieformulier. Navigeer eerst naar 'subaccounts' en selecteer 'subaccount manager'.

Selecteer 'subaccount toevoegen'.

De volgende pop-up verschijnt:

IN BEIDE SITUATIES IS HET AAN TE RADEN DE SPECIFIEKE INSTELLINGEN VAN DE SUBACCOUNT TE CONTROLEREN.

Hoe doe je dat?
Als je een subaccount handmatig hebt aangemaakt of als ze zichzelf hebben aangemeld via het registratieformulier, dan staan de subaccount details en instellingen bij de subaccount manager. Als je op 'bewerken' klikt, kan je de specifieke instellingen van de subaccounts controleren en regelen. Het geeft je de mogelijkheid om wat meer functies te regelen die niet mogelijk zijn via de eerder genoemde benaderingen.

Onder 'Actions' kan je inloggen als je subaccount, SMS en e-mail beheren of het account verwijderen/blokkeren.

Als je klikt op 'Edit', opent een ander menu. Ook hier kan je inloggen als je subaccount of de SMS en e-mail beheren door de knoppen aan de linkerkant. Op de 'Profile'-pagina kan je de profielinformatie van het subaccount aanpassen.

Je kan actieve campagnes geven, een coupon domain naam, vervaldatum en een betaalstatus (trial of klant) onder de tab 'General'.

Via de tab 'Features' kan je instellen wat je subaccount kan doen en creëren.

Via 'Launch & Integrations' kan je bepalen welke integratie er gebruikt kunnen worden. Je kan kiezen om hun geen integraties te geven, of een bepaald aantal selecteren of al de integraties te geven (White label of inbegrepen Coupontools branded integraties).

Via 'Logging' kan je een logboek vinden met activiteiten van je subaccount.

Als je onderweg vragen hebt, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Bijgewerkt op: 29/03/2023