Hoe zet je een Landing Page op die gegevens doorstuurt naar een data capture formulier in een coupon

Ja, het is mogelijk om gegevens die je klanten op de landingspagina hebben ingevoerd over te dragen naar de gekoppelde coupon. Je hoeft er alleen maar voor te zorgen dat de coupon een formulier voor het vastleggen van gegevens bevat en dat het dezelfde velden weergeeft voor een naadloze overdracht.

De standaard gegevensinvoervelden zoals naam, voornaam, emailadres, telefoonnummer,... zijn al aanwezig. Als je echter aangepaste invoervelden wilt overdragen, zoals (klantcode,..) moet je toegang vragen tot de functie 'aangepaste velden invoeren'. Neem contact op met support om toegang aan te vragen.

De setup: landingspagina

Open eerst je landing page builder. Ga naar 'distributie' en druk op 'doorgaan'.

Druk op 'maak landingspagina' (1). Ik selecteer de hamburger template (2).

Laten we de formuliermodule aanpassen. Klik op 'telefoon' (1) en dan op 'wijzig formulier' (2).

De volgende modal verschijnt. Laten we beginnen met het toevoegen van extra invoervelden aan het formulier. Ik stel in: Voornaam, Achternaam, Email en klantcode. Zorg ervoor dat je het juiste invoertype en veldtype kiest. Achternaam, voornaam hebben vaste veldtypes. Telefoon en email moeten als 'overige' worden ingesteld. Ik zal je hieronder helpen met het instellen van het aangepaste veld.

Druk op de ingang die je wilt configureren (1). Pas het label aan (2). Selecteer een invoertype. Ik selecteer nummer omdat het een numerieke code wordt. (3) Omdat dit veld nog niet in de selector staat, moet je 'aangepast veld 1' selecteren (4). Vergeet niet het te vereisen (5).

Laten we nu een coupon aan de landingspagina koppelen. Navigeer naar 'actie' (1). Selecteer coupon als campagne type (2). Ik hou dit op meervoudig gebruik omdat het maar een voorbeeld is. (3) Ik selecteer 'redirect' als verzend type. (4). Koppel tot slot je coupon aan de landingspagina (5).

Houd er rekening mee dat als je het verzendtype wijzigt van SMS naar redirect, je telefooninvoerveld zal verdwijnen. Je kan gemakkelijk weer een telefoonnummer veld toevoegen zoals eerder beschreven.
De setup: digitale coupon met data capture

Open eerst de coupon die je aan je landingspagina hebt gekoppeld om ervoor te zorgen dat alle gegevensvelden overeenkomen met de landingspagina. Zodra je de coupon hebt geopend, navigeer je naar 'claim actie(s)' (1) zorg ervoor dat je 'persoonlijke gegevens invoeren' (2) selecteert. Zorg ervoor dat je voornaam, achternaam, e-mail en mobiel telefoonnummer hebt aangevinkt. Maak het ook verplicht (3).

Laten we nu het code veld regelen. Scroll een beetje naar beneden en activeer 'aangepast veld' (1) en selecteer 'aangepast veld 1' (2). Dat is ook degene waar we het aan gekoppeld hebben vanaf de landingspagina. Pas het label aan naar 'Code' (3) en maak het zowel verplicht als uniek (4).

Laten we het controleren!

Navigeer terug naar je landingspagina en open deze. Druk op 'bekijken'.

Voer uw gegevens in en druk op 'submit'. Je wordt doorgestuurd naar de coupon.

Ga verder met de coupon totdat je het data capture formulier ziet. Je zult zien dat de gegevens die we hebben ingevoerd op de landing page, is al vooraf ingevuld in de coupon de gegevens vast te leggen vorm. Druk op submit om verder te gaan.

Bijgewerkt op: 14/04/2023