Artikelen over: Vouchers

Hoe een digitale voucher lanceren/verdelen

Zodra je je digitale voucher hebt gemaakt, is het tijd om de voucher te verdelen onder het juiste publiek. Volg mijn voorbeeld, ik zal je door de verschillende distributiemethodes leiden.

Er zijn 2 manieren om je voucher te launchen:

Open eerst de voucher in je voucher builder en navigeer naar het tabblad lancering.

Een andere manier om er te komen is door te klikken op de 'acties' drop down en druk op 'voucher lanceren'.

De distributiemethodes voor vouchers zijn dezelfde als voor coupons. Daarom verwijs ik je naar een artikel over coupon verdeling dat ook van toepassing is op voucher verdeling.

Generieke Voucher URL

Dit is de URL die je deelt voor een succesvolle (multi-use) distributie. Je neemt deze URL op in je Social Media posts, e-mails,... Meer informatie over hoe je de generieke voucher URL deelt.

Push-notificaties

Je kan enkel push notificaties versturen voor vouchers die opgeslagen zijn in de Mobile Wallet. Dus het eerste wat je moet doen om de push notifications te gebruiken is de save2MobileWallet functie toestaan. Als de gebruiker de voucher heeft opgeslagen in zijn Mobile Wallet, kun je direct push notificaties versturen naar de voucher gebruiker. Geweldige methode om je voucher gebruikers een call to action te sturen. Leer hoe u dit kunt instellen!

Sociale media

Ingebouwde social media integratie om je digitale vouchers direct te publiceren op social media. Het omvat de belangrijkste sociale media kanalen en laat je toe om een tekst samen te stellen die samen met je voucher gedeeld wordt op je sociale media. Hier lees je hoe je je voucher op de juiste manier verspreidt

Website integratie

Het is mogelijk om je digitale voucher direct in je website te integreren. Als je klikt op 'website integratie' vind je een Iframe integratie en WordPress integratie codescript die je kunt gebruiken om de digitale voucher direct in je website te embedden. Leer hoe je het moet configureren!

QR Codes

De Coupontools software biedt een ingebouwde QR code generator om je digitale vouchers te verdelen via een QR code. Pas de lay-out aan, genereer de QR code en download tenslotte de QR code in de door jouw gewenste grootte. Let op: deze QR code is bedoeld voor MULTI-USE wat betekent dat elke klant de QR codes kan scannen en het genereert een unieke digitale voucher voor elke scan.

E-mail Marketing

Deze distributie methode gebruikt de Coupontools e-mail marketing tool om je digitale voucher te verdelen. Het is mogelijk om deze naar een enkele ontvanger te sturen maar ook naar een groep van contacten. Pas de lay-out, afzender, afzendernaam, onderwerp en tekst aan. Het is ook mogelijk om gepersonaliseerde veldnamen te gebruiken in je e-mail distributie. Hier is meer informatie over de e-mail marketing setup.

Email Integratie

Met deze distributiemethoden kan je je eigen e-mail tool gebruiken om je digitale voucher te verdelen. Je vindt er kant-en-klare embed codes die je toelaten om je digitale voucher rechtstreeks in je e-mail weer te geven in het formaat dat je verkiest, zoals een knop, klikbare afbeelding, logo, banner, QR code,. Kopieer en plak simpelweg het code script in je email via je email software.

SMS Marketing

Gebruik de in-house SMS marketing tool om je digitale vouchers direct via een SMS te verspreiden. Selecteer of je het naar één of meerdere ontvangers wilt sturen, voeg je voucher toe, selecteer je contactlijst, pas de tekst aan en kies om direct te versturen of om je SMS in te plannen. Hier is wat meer informatie over de setup.

Website pop-ups

Verspreid je digitale vouchers via interactieve website pop-ups. Er zijn verschillende pop-up formaten die je kan gebruiken voor voucher distributie zoals: een exit intent, scroll intent, een timer of een click able tab. Leer hoe je interactieve website pop-ups opzet.

Kiosk oplossing

Verdeel je digitale voucher direct via een mobiele marketing kiosk. Je moet eerst je digitale voucher activeren voordat je mobiele kiosk distributie kunt gebruiken.

Kiosk oplossing is op aanvraag! Neem contact op met support voor toegang.

Smartlinks

Genereer smartlinks voor je digitale vouchers in plaats van de standaard generieke URL te gebruiken. Het is mogelijk om een aangepast achtervoegsel aan de URL toe te voegen. Kijk op deze webpagina voor meer informatie over de setup.

Toevoegen aan directory

Publiceer direct je digitale voucher in je coupon directory. Hier vind je alles wat je moet weten over het publiceren van vouchers in een directory.

Alleen beschikbaar in het zilver- en goudplan.

Eenmalige codes

Genereer veilige single-use toegang URLs om je digitale vouchers te verdelen. Mensen kunnen ALLEEN toegang krijgen tot je digitale voucher met de juiste toegangs URL. Dit is de beveiligde tegenhanger van de generieke voucher URL. Je moet eerst je digitale voucher activeren voordat je single-use codes kunt genereren voor je digitale voucher. Bekijk hoe je toegangscodes voor eenmalig gebruik voor je vouchers kunt genereren.

Alleen beschikbaar in het zilver- en goudplan. Het is ook op aanvraag. Neem contact op met support om je toegang aan te vragen.

Zapier

Verspreid je voucher of breng gegevens die via je voucher zijn gegenereerd met Zapier over naar andere relevante tools. Bekijk welke voorgeprogrammeerde zaps je kunt gebruiken.

Alleen beschikbaar in het zilver- en goudplan.

De verdeelmethoden voor vouchers zijn dezelfde als voor coupons. Daarom verwijs ik je naar een artikel over het verdelen van coupons dat ook van toepassing is op het verdelen van vouchers.